مهندس كاظم نصرتي ، معاون جنگل هاي شمال سازمان جنگل ها و مراتع در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با اعلام اين مطلب در خصوص تخريب جنگل هاي اطراف اين درياچه بعنوان يك از عوامل مهم تخريب آن اظهار داشت: درياچه ولشت در استان مازندران مانند منطقه مرزن آباد جزء مناطق مديترانه اي خشك و نيمه خشك بوده و هيچ جنگلي در اطراف آن نيست تا اينكه مورد بهره برداري يا تخريب قرار گرفته باشد.
وي اضافه كرد: اكوسيستم اين منطقه به دليل يكسري مسايل اجتماعي- اقتصادي حاكم بر آن و تبديل زمين به اراضي كشاورزي و دامداري مورد تخريب واقع شده است .
وي با بيان اينكه نه تنها تخريب جنگل ها در اين منطقه صورت نگرفته ، بلكه در اطراف درياچه بين 400 تا 500 هكتار جنگل كاري شده است ، افزود: اين سازمان سال ها به خاطر كاشت درختان سوزني برگ در منطقه مرزن آباد و درياچه ولشت مورد حمله قرار مي گرفت در حاليكه اين اقدام فقط به منظور جلوگيري از تخريب و حفظ اراضي منطقه انجام شده است .
معاون سازمان جنگل ها در ادامه تخريب درياچه ولشت را نتيجه نبود برنامه جامع براي اين منطقه عنوان و خاطر نشان كرد: نابودي درياچه مذكور حكايت از آن دارد كه براي حفاظت از تمام مناطق زيست محيطي بايد آنها را تحت پوشش طرح جنگلداري و برنامه هاي مدون درآورد و به حال خود رها نكرد زيرا بي برنامگي ها محيط زيست را نابود خواهد كرد.
مهندس نصرتي ادامه اداد : اينكه برخي افراد در خبر هاي مختلف اعلام مي كنند منطقه درياچه ولشت محل رويش درختان راش، افرا و بلوط بوده و بر اثر بهره برداري هاي غير اصولي نسل اين درختان در منطقه منقرض شدن است ، صحت ندارد زيرا از منطقه حسن آباد تا درياچه ولشت و نرسيده يه كلاردشت به دليل مديترانه اي بودن آب و هوا امكان رويش درختان مذبور وجود ندارد و بيشتر بوته زار يا محل رشد درختان بلوط پاكوتاه هستند.
نظر شما